Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Schaatsen slijpen

Schaatsen slijpen

Met goed geslepen schaatsen kun je sneller schaatsen dan met minder goed geslepen schaatsen. Schaatsen hebben geen of slechte grip op het ijs als ze niet scherp zijn, ze zijn dan ‘bot’.

* voor 10 euro per paar, gratis kopje koffie/thee terwijl u wacht

Wanneer moet ik mijn schaatsen laten slijpen?

Als je merkt dat de schaatsen wegglijden bij het afzetten, dan zijn ze aan een slijpbeurt toe. De scherpte van de schaatsen is te controleren door met de nagel van een duim langs de ijzers te schrapen, er moet dan wat van de hoornlaag van de nagel afkomen, anders zijn de ijzers te bot.

Wanneer moet ik beschermers om de schaatsen doen?

Vooral als de schaatsen net zijn geslepen, kunnen ze vlijmscherp zijn. Het is voor de veiligheid daarom verstandig om tijdens transport beschermers om de ijzers te doen. Op kunststof beschermers is het ook mogelijk kleine stukjes te lopen. Als je de schaatsen voor langere tijd opbergt, is het beter de beschermers van de ijzers af te halen en eventueel de schaatsen licht in te vetten met zuurvrije vaseline. Vooral kunststof beschermers kunnen de ijzers afsluiten, waardoor vocht moeilijk kan verdampen, met roestvorming als gevolg.

Hoe kan ik een ronding in de schaatsen laten slijpen?

Als je noren bij ons laat slijpen, laat ons dan weten of je voornamelijk op kunstijsbanen rijdt, of dat je de schaatsen meer op natuurijs gebruikt. Voor kunstijs slijpen wij er een iets grotere ronding in, omdat je dan meer bochten draait. Voor gebruik op natuurijs (toertochten) kan de ronding iets minder worden

Hoe lang duurt het om mijn schaatsen te laten slijpen?

Het slijpen van de schaatsen is in een dag gereed. Als je de schaatsen van dinsdag t/m zaterdag in de ochtend brengt, dan kan je ze aan het einde van de middag weer op komen halen. Wij doen ons best om de schaatsen zo snel mogelijk te slijpen. Tevens is het mogelijk om te wachten, afhankelijk van de drukte.

Wat kost het om mijn schaatsen te laten slijpen?

Wij slijpen uw schaatsen op een professionele IJmuiden slijpmachine voor 10,- euro per paar. Dit geldt voor alle type schaatsen, dus zowel voor noren, kunst-, hockey- als kinderschaatsen.

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief

Bike Totaal Gorinchem is beoordeeld met een 9.0 uit 10 op basis van 942 beoordelingen

Sluiten Inloggen